Na naszej witrynie stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej polityce prywatności

Polityka prywatności i cookies

Niniejszy  dokument  przedstawia zasady informowania  Użytkowników serwisu internetowego „NOVITA” S.A. (dalej „Serwis”) o zasadach  związanych z  pozyskiwaniem, przetwarzaniem, zabezpieczaniem oraz wykorzystywaniem danych o Użytkownikach Serwisu.
Użytkownicy korzystając z Serwisu, wyrażają zgodę  i akceptują zasady niniejszej Polityki prywatności i cookies.
W przypadku nie wyrażenia zgody przez Użytkownika Serwisu na jakąkolwiek z poniższych zasad, prosimy
o  natychmiastowe zaprzestanie korzystania z Serwisu.
Serwis w zakresie podstawowej funkcjonalności nie gromadzi i nie zobowiązuje do przekazywania administratorowi danych osobowych „NOVITA” S.A.  jakichkolwiek danych osobowych. Serwis jedynie odnotowuje i zbiera informacje technologiczne, które związane są bezpośrednio z wizytą na stronie internetowej, w szczególności takie informacje jak: data połączenia z Serwisem oraz adres IP komputera, z którego przeglądany jest Serwis.
 
Pliki Cookies (tzw. „ciasteczka”)
Serwis wykorzystuje pliki „cookies” pozwalające na zapamiętanie określonych informacji o Użytkownikach (przesyłanych przez przeglądarkę internetową), przede wszystkim w celu dostosowania wyglądu strony
www.novita.pl do ich preferencji.
Zebrane w ten sposób informacje możemy wykorzystać w celu:

- dostosowania Serwisu do potrzeb użytkowników,
- tworzenia i analizy statystyk.

Użytkownik Serwisu, który nie wyraża zgody na wykorzystywanie plików „cookies” w powyższym zakresie powinien zmienić ustawienia posiadanej przeglądarki internetowej, w sposób, który uniemożliwi przechowywanie plików „cookies” w  pamięci swojego komputera.
  
Ochrona danych osobowych
Serwis posiada funkcjonalności pozwalające na pozyskiwanie i gromadzenie danych, które w świetle ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku -  o ochronie danych osobowych (tekst jedn. Dz. U. 2016r. poz. 195 z pózn. zm.) podlegają szczególnej ochronie. Użytkownik Serwisu jest informowany o celu w jakim przetwarzane są dane osobowe, ich zakresie oraz o przysługujących mu w tym względzie uprawnieniach. Wszelkie dane przekazywane przez Użytkownika Serwisu są podawane dobrowolnie. Użytkownik Serwisu przekazując w/w dane wyraża zgodę na ich przetwarzanie w  konkretnym celu.
Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku -  o ochronie danych osobowych, każdy Użytkownik Serwisu, który przekazał swoje dane osobowe ma prawo do:

- dostępu do treści tych danych
- ich poprawiania,
- ich aktualizacji,
- ich uzupełniania.
 
Użytkownikowi Serwisu przysługuje również prawo do:
-
żądania zaprzestania przetwarzania,
- wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych zgodnie z art. 32 ust.1 pkt 7 i 8 ustaw - o ochronie danych osobowych

Zgodnie z art. 36a ustawy - o ochronie danych osobowych oraz Rozporządzeniem Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 11 maja 2015 r. w sprawie sposobu prowadzenia przez administratora bezpieczeństwa informacji rejestru zbiorów danych, administrator bezpieczeństwa informacji w „NOVITA” S.A. udostępnia zainteresowanym treść rejestru zbiorów danych do przeglądania w siedzibie Spółki, tj. przy ul. Dekoracyjnej 3 w Zielonej Górze. W celu ustalenia szczegółów udostępnienia treści ww. rejestrów proszę o kontakt pod nr tel. +48 68 456 12 05.
 
Zabezpieczenie danych
Przekazane przez Użytkowników Serwisu dane są przechowywane w specjalnej bezpiecznej lokalizacji, do której mają dostęp tylko osoby upoważnione, zobowiązane do zachowania pozyskanych informacji w ścisłej tajemnicy.
 
Postanowienia końcowe

Administrator zastrzega prawo do zmiany w Polityce Prywatności.